Mona&Eivind Fønss
© Better ways to better days

Nyheder

Nyt foredrag!

Langt, langt de fleste er slet ikke forberedte på indholdet og udfordringerne i et parforhold og ægteskab. Det vil vi gerne hjælpe med at ændre på!

Stress og overbelastning

Vi siger ikke at stress er selvforskyldt. Det vil være en ubarmhjertig udtalelse. Vi siger, at der er rigtig mange, som med fordel kan lære at lytte til fornuft og den indre stemme, som hele tiden forsøger at kalde til fornuft. Vi kender flere, som ignorerede den indre alarm og røg ned med stress. Dygtige og fornuftige mennesker. Alarmsignalerne blev overhørt bevidst og/eller tilfældigt. Uanset årsagen er resultatet det samme - nedbrud! Det er godt at kende begrænsningerne, hvordan man identificere dem og sætter dem. Hvad siger vores klienter/tilhører så om os: Her er et lille udpluk. I har på kort tid formået at give os mere indsigt og retning end de mange psykologer vi har frekventeret. Tak for det! Whow, det er den bedste undervisning vi nogensinde har modtaget. Spot on og lige til at bruge. Vi er taknemmelige for jeres forståelse og hjælp. Uden den var vi ikke kommet videre. Tak, I har reddet vores ægteskab. I fremlægger det så klart, at det er nemt at forstå og nemt at bruge selv. Bare jeg havde fået den viden da jeg var ung, det kunne have sparet mig for mange sår og skrammer. Tak, nu oplever jeg mig meget bedre forberedt på mit ægteskab. Hvorfor er det først nu vi får så god en indsigt i parlivets dynamik? Det er fantastisk. Her står I og taler lige ind i vores situation. Nu har vi håb og tro på fremtiden igen! I har åbnet mine øjne for, hvordan jeg kan få min hustru til at føle sig elsket. Tak, tak, tak. Vil I ikke godt give det videre til de unge, så de får en god start på ægteskabet? I må ikke stoppe med jeres familie/ægteskabsrådgivning. I har stor betydning for flere end I aner! Tak for jeres store indsigt og forståelse. Den har vi ikke mødt andetsteds. Dejligt I laver det her… Det er der enormt brug for!
· · · · · · · · · · · · · ·

Tilgivelse

Vi har fået rigtig mange henvendelser om emnet TILGIVELSE! Det er så mangenuanceret og omfattende, at det ikke kan udtømmes i et par videoer. Men vi prøver at eksemplificere emnet - i TILGIVELSE 1 og TILGIVELSE 2 - med forskellige måder at løse det på og håndtere det med.

Er vi dårlige forældre?

Det er jo et farligt spørgsmål at besvare kortfattet. Vi er overbeviste om, at de udfordringer forældre står overfor i dag, er anderledes end dem vi så i vor ungdom. Men essensen er den samme, nemlig det at skabe trygge rammer omkring barnets opvækst og så løbende sætte barne i stand til, i takt med modenhedens indtræden, at overtage styringen af egen situation. Rigtig mange forældre sætter sig slet ikke tilstrækkeligt ind i ungdommens udfordringer i en overkommunikaret tidsalder. Desværre for rigtig mange børn lov til alt fortidligt at blive ofre for omverdenens ønske om formgivning og meningsdannelse. Lige pludselig kan den unge ikke finde sammenhæng mellem den person omverdenen kræver at de er og de følelser de rent faktisk indeholder på indersiden. Mange unge oplever ikke den forståelse og tryghed hos forældrene, så de “gemmer” det på indersiden - og lider i stilhed. Mange afreagerer så i andre rum, hvor omgivelserne i sagens natur måske ikke er så omsorgs orienteret. Tilliden mellem børn og forældre er ofte slet ikke solidt etableret, fordi de tillidsskabende forhold ikke er etableret. I gamle dage kaldte vi det ofte generationskløften. Men den kløft er ikke genetisk bestemt, den er opstået pga vor moderne kultur. Når det bliver klart, så kan der også gøres noget ved det.

Kompetente partnere og forældre?

Ingen er fuldkommen! Som voksne bestemmer vi selv hvor “fuldkommen” vil vil være/blive! Det har en fantastisk stor indflydelse på resultaterne af vores tilværelse. Hvor “fuldkommen” skal din partner være? Det er kun i matemetikkens verden at - + - = +. Hvor kompetente er vores børn og unge når de bevæger sig ud i det begyndende voksenliv? “De må drage deres egne erfaringer”, siger mange. Vi mener, at de unge skal være så kompetente, som overhovedet muligt, så de netop også kan drage nytte af forældrenes erfaringer - gode som dårlige. Der er jo ingen grund til at de unge gentager de voksnes fejltrin!
Vi hjælper DIG med at udvikle sunde RELATIONER - better ways to better days